...&PROGRAM/MUSIC/PICTURE

...&PROGRAM/MUSIC/PICTURE

...&PROGRAM/MUSIC/PICTURE
...&PROGRAM/MUSIC/PICTURE

...&PROGRAM/MUSIC/PICTURE

...&PROGRAM/MUSIC/PICTURE

معایب دستگاههای تصفیه آب خانگی


معایب دستگاههای تصفیه آب خانگی


دریک تحقیق که بر روی 110 دستگاه تصفیه آب در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد وبر اساس نتایج حاصل از تحقیقات در سایر مراکز ، دستگاههای تصفیه آب خانگی دارای12 عیب عمده به شرح زیر می باشند:


1. دستگاههای تصفیه آب در مکانیسم رقابتی شیمیائی حذف یونها ، ابتدا یونهای مفید(کلسیم منیزیم پتاسیم فلوراید روی و.. .) را حذف می کنند تا بتوانند سایر یونهای زیان آور(نیترات نیتریت و...)را به چنگ آورده و حذف کنند.



2.مصرف کنندگان آب دستگاههای تصفیه آب خانگی از کیفیت آب مصرفی خود در عمل اطلاعی ندارند و دستگاه امکان  آگاهی برای مصرف کنندگان از آب دستگاه تصفیه را فراهم نمی کند. درحالی که نصب 2 عدد آنالیزور  EC در مسیر آب ورودی و خروجی هزینه زیادی در برابر کل هزینه تمام شده ندارد.


3.باتوجه به حذف کلر در فیلتر سیاه کربن اکتیو دستگاه تصفیه   ، شاهد رشد باکتریها دربخشهای دیگر دستگاه تصفیه آب می باشیم. چنانچه در تحقیق مشخص شد که در 22% موارد آب ورودی به دستگاه سالم بود ولی آب خروجی از دستگاه دارای آلودگی میکربی بود.


4.مخازن ذخیره آب دستگاهها قابل شتشو نیست و متاسفانه پس از مدتی لایه ای از باکتریها (بیوفیلم) در جداره مخزن مستقر و ایجاد آلودگی و توکسین (سم) در آب می کند.این مخزن که گاه سالها شستشو نمی شوند، در صورت امکان دست کشیدن و یا رویت، این لایه لزج بخوبی حس و قابل دیدن است.


5. در صورت وجود باکتریهای آلاینده در آب ، در شرایط دمای گرم و مرطوب در زیر ظرفشوئی آشپزخانه ها(محل نصب دستگاه) و عدم امکان شستشوی فیلتر، باکتریها در مخزن تکثیر یافته و یک باکتری تبدیل به هزاران باکتری میگردد. سیاهی و تیرگی فیلترها را که افراد در زمان تعویض فیلتر مشاهده می نمایند عمدتا'' ناشی از همین تکثیر باکتریهاست.


6. مشکل دیساسیون و تجزیه پلیمر فیلترها و مواد آلی تکثیر یافته بر روی آنها و راهیابی  آنها به آب آشامیدنی نیز مشکل دیگریست که بحث مخاطرات آن نیاز به تحقیق و بررسی بیشتر دارد.


7.تاخیر در تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی و"عدم کارآئی و راندمان دستگاه مشکل دیگریست. در 22% موارد این مشکل مشاهده که افراد احساس نیاز به تعویض فیلتر ننموده و یا تعلل نموده و به همان آب خروجی نامناسب عادت کرده اند.


8.وجود نوعی طعم وبو و حتی تلخی ناشی از حذف کامل املاح و به نوعی دیونیزه شدن آب در آبهای تصفیه شده دستگاههای خانگی و برهم خوردن بالانس یونها مشاهده و اکثر مصرف کنندگان این تغییر طعم را تجربه و تایید مینمودند ولی کم کم ذائقه آنها به همان آب دستگاه منزلشان عادت وسایر آبها را نامطلوب تلقی می کنند!


9.نگاه سازمان جهانی بهداشت  WHO به آب آشامیدنی, نگاهی تغذیه ای در تامین میکروالمانها و عناصر ضروری بدن است و هرگز منظور  از  آب آشامیدنی H2O خالص یا بدون یون نیست . آن هم در شرایطی که حذف املاح مفیدی همچون کلسیم ، منیزیم، فلوراید، و.... برای بدن و جامعه ای که درمعرض پوسیدگیهای دندانی و پوکی استخوان (استئوپروز) آنمی ، کمبود ید و .... قرار دارد ، خدمت محسوب نشده وآسیب زاست.


 10. خرید و بهره برداری از دستگاههای تصفیه آب بنام سلامت وارتقائ بهداشت صورت می گیرد . درحالیکه جز تحمیل هزینه مالی ثمر دیگری برای خانواده ها ندارد.


11. استفاده از دستگاههای تصفیه آب خانگی مصرف آب را افزایش میدهد. زیرا در عمل ، فیلترهای R.O  آب را به 2 بخش آب کم یا بدون املاح و آب پر املاح تقسیم نموده و آب پر املاح مستقیما به خروجی فاضلاب رفته ومصرف کنندگان آب تبدیل شده به فاضلاب را نمی بینند...!!!
تحقیق: م. رجائی . مدرس دانشگاه


️نکته::::  دستگاههای تصفیه آب خانگی برای مناطقی که جز آب دریا و یا آب شور آب آشامیدنی دیگری ندارند و یا آب لوله کشی شهری حاوی نیترات بالا دارند، صرفا'' میتواند یک گزینه باشد.

 
️ همچنین صرفا'' برای خوشرنگ بودن چای آنهم درمناطقی که آب آنها (گچ)  سختی  بالاتر از500 میلی گرم در لیتر داشته باشند، آنهم برای چای و نه نوشیدن مناسب است ، و در سایر موارد توصیه نمی گردند و مخاطرات ومشکلاتی دارد که ذکر شد .
لطفا این موضوع را به اطلاع شهروندانی که اکنون بعضی شرکتها از ناآگاهی آنها سوء استفاده میکنند برسانید.

کانال مهندسی بهداشت محیط

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.